Guvernul RomânieiJoi, 18 Aprilie

Participarea premierului Viorica Dăncilă la festivitatea de premiere a cercetătorilor care au obținut performanțe la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva


Galerie foto 

Alocuțiunea premierului Viorica Dăncilă la ceremonia de premiere a cercetătorilor premiați la Salonul de Invenții de la Geneva

[Check against delivery]

 

Domnule ministru,

Distinși cercetători, ingineri și specialiști,

Stimați oaspeți,

Doamnelor și domnilor,

Sunt onorată să fiu gazda dumneavoastră la Palatul Victoria.

Ați făcut cinste României prin succesul obținut la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva. Comunitatea pe care o reprezentați are un rol determinant în modernizarea, dezvoltarea și progresul societății. Sunteți deschizători de drumuri și munca dumneavoastră contribuie la creșterea economică și schimbă în bine viața oamenilor.

Faptul că la această ediție a Salonului Internațional de Invenții de la Geneva, dumneavoastră, cercetătorii români, ați reușit să prezentați lumii întregi invenții în domenii variate, arată o pregătire temeinică și solidă a școlii românești de cercetare.

Aveți prețuirea noastră, a tuturor, pentru performanțele obținute și pentru reușitele de o asemenea anvergură în domenii importante pentru întreaga societate: sănătate, agricultură ecologică, industria prelucrătoare, transport prietenos cu mediul sau domeniul aeronauticii.

Guvernul și Ministerul Cercetării şi Inovării înțeleg pe deplin contribuția pe care activitatea dumneavoastră o are la dezvoltarea României. De aceea, în Programul de guvernare am prevăzut măsuri menite să arate aprecierea pentru munca cercetătorilor și să stimuleze investițiile în acest domeniu.

Fie că vorbim despre eliminarea impozitului pe salariu pentru activitatea de cercetare și creşterea veniturilor cercetătorilor sau de acordarea de burse pentru tinerii care se implică în activitatea de cercetare, ne-am preocupat să stimulăm proiectele  de dezvoltare a României.

Vreau să vă asigur că aveți întotdeauna un sprijin în Guvernul pe care îl conduc, vă apreciez munca și implicarea neobosită în proiecte care aduc beneficii tuturor cetățenilor.

Vă urez succes și cât mai multe realizări la fel de valoroase în activitatea dumneavoastră! În calitatea mea de prim-ministru vreau să vă mulțumesc pentru activitatea dumneavoastră, vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați ridicat steagul României pe culmi înalte.

Vă mulțumesc și vă urez succes în continuare!