Actualitate

Vineri, 13 Septembrie

Ediția 2019 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, la final

Galerie foto

 

Palatul Victoria a găzduit astăzi ceremonia de închidere a Programului Oficial de Internship al Guvernului României - ediția 2019, eveniment la care au participat 200 de studenți și absolvenți de studii superioare, care au urmat stagiul de practică în 55 de instituții ale administrației publice centrale, în perioada 15 iulie - 13 septembrie 2019.

La ceremonie au participat viceprim–ministrul și ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Vasile-Daniel Suciu, ministrul culturii şi identităţii naţionale și ministrul educației naționale, interimar, Valer-Daniel Breaz, ministrul tineretului şi sportului, Constantin-Bogdan Matei, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, precum și reprezentanți ai administrației centrale.

Pe parcursul celor 45 de zile ale Programului, perioadă considerată vechime în muncă, sub atenta coordonare a îndrumătorilor, internii au avut posibilitatea de a-și pune în practică cunoștințele dobândite în anii de studiu și de a-și forma noi competențe și abilități practice.

Totodată, prin intermediul celor 66 de evenimente desfășurate pe parcursul celor două luni, internii s-au familiarizat cu activitatea administrației publice, prin implicarea în procesul de elaborare al actelor normative, dar și prin intermediul întâlnirilor organizate, în care au putut interacționa direct cu înalții oficiali ai statului român.

Astfel, tinerii au fost implicaţi într-o serie de evenimente comune, precum întâlniri cu diplomaţi acreditaţi la Bucureşti, cu reprezentanți ai mediului asociativ, cu demnitari ai statului român și cu o parte din miniștrii Guvernului României.

De asemenea, au avut ocazia să organizeze și să participe la cursuri de formare și simulări ale proceselor administrative,  inclusiv pregătirea și organizarea unei ședințe de guvern, precum și la competiții sportive - Cupa Tinerilor Interni, eveniment organizat de Secretariatul General al Guvernului în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului.

La ceremonia de închidere Programului Oficial de Internship al Guvernului României, internii au primit diplome care atestă participarea și îndeplinirea cu succes a îndatoririlor, precum și implicarea activă în proiectele guvernamentale.

Cei 200 de absolvenți ai ediției din acest an provin din 48 de universități de prestigiu din țară și din străinătate (Marea Britanie, Italia, Franța, Danemarca, Olanda, Spania) fiind selectați din aproape 3000 de candidați.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în 2013, cu 25 de tineri care au efectuat stagii la nivelul structurilor din Palatul Victoria. În 2014, la Program au participat 150 de tineri și 22 de instituții ale administrației publice centrale. În 2018, după șase ediții ale Programului de Internship, din rețeaua de alumni a acestuia făceau parte peste 980 de tineri, cărora li se vor alătura absolvenții din acest an. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe