Actualitate

Miercuri, 06 Nov

Întâlnire de lucru a premierului Ludovic Orban cu reprezentanții instituțiilor publice cu responsabilități în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru președintele României (MAI, MAE, STS și AEP)

Galerie foto

Declaraţii ale premierului Ludovic Orban la întâlnirea de lucru cu reprezentanții instituțiilor publice cu responsabilități în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru președintele României (MAI, MAE, STS și AEP)

(Check Against Delivery)

 

Ludovic Orban: Bună seara! Am convocat această întâlnire pentru a face o analiză foarte serioasă a stadiului pregătirii alegerilor sub toate aspectele, atât în România, cât și în străinătate, mai ales. Aici sunt câteva lucruri pe care o să vi le solicit  - stadiul de pregătire și mai ales ce măsuri putem lua în cazul în care sunt situații care trebuie remediate. Sigur că această întâlnire e cu trei zile, cu câteva zile înainte de alegeri. Dar am convocat această întâlnire cât am putut de repede după învestirea guvernului și după adoptarea Ordonanței privind funcționarea Guvernului. Vreau să ştim cu organizarea secțiilor de votare, cu desemnarea de președinți, de locțiitori, atât în țară, cât și în străinătate; de la STS - vă salut, domnule director general adjunct. De asemenea, vreau să știu în ce măsură s-a făcut o publicitate în diaspora astfel încât cetățenii români să fie informați că au posibilitatea să voteze vineri, sâmbătă și duminică, astfel încât să evităm posibila aglomerare a secțiilor de votare în ziua de duminică. Ştiţi că obiceiul oamenilor este să meargă la vot duminică și aici trebuie, cât mai avem timp, făcută o campanie intensă pe toate canalele posibile pentru a informa pe românii din diaspora că au posibilitatea să voteze vineri, sâmbătă și duminică. Evident, din partea Ministerului de Interne mă interesează cum stăm cu organizarea în jurul secțiilor de votare, a pazei, dacă sunt efective suficiente care să asigure paza tuturor secțiilor de votare, dacă există organizate toate activitățile de securizare a transportului proceselor verbale de la centrele de votare către birourile electorale județene și evident, de la BEJ-uri către Biroul Electoral Central, după centralizare. În ce măsură... Am văzut că se îmbolnăvesc prefecții, domnule ministru. E un virus, e epidemie, s-a mai îmbolnăvit un prefect?

Marcel Ion Vela: Avem doi prefecţi şi un subprefect.

Ludovic Orban: Am înțeles, am înțeles. Căutați soluţii, să existe cineva care să exercite autoritatea prefectului acolo unde s-au îmbolnăvit prefecţii și ținem minte această îmbolnăvire înainte de... în prag de alegeri. Am să rog mass media să ne permită să derulăm această analiză; vă stăm la dispoziție cu răspunsuri la întrebări după finalizarea ședinței. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe