Actualitate

Luni, 26 August

Întrevederea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru pentru reforma justiţiei şi ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria

Galerie foto

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o astăzi, 26 august 2019, pe Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru pentru reforma justiţiei şi ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria, aflată în vizită la București.

Vizita oficialului bulgar are loc în contextul unui an cu semnificații în relaţia bilaterală, marcat de aniversarea a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-bulgare.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul României a salutat relațiile de bună cooperare dintre România și Bulgaria, în contextul dinamicii deosebite a dialogului politic la toate nivelurile din ultimul an, pe fundalul organizării, în luna martie 2019, a celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de Cooperare la nivel înalt dintre România și Bulgaria. Premierul a exprimat dorința aprofundării cooperării româno-bulgare, inclusiv prin stabilirea modalităților concrete de cooperare pentru valorificarea oportunităților economice din cele două state. În acest sens, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat importanța proiectelor precum: asigurarea navigabilității optime pe Dunăre tot timpul anului, interconectarea piețelor de energie, optimizarea utilizării programelor de cooperare transfrontalieră, valorificarea oportunităţilor oferite de Strategia Dunării.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat necesitatea unei strânse colaborări cu partenerii bulgari pentru atingerea obiectivelor prioritare în plan european și pentru menţinerea unor alocări importante pentru politica de coeziune şi cea agricolă în cadrul negocierilor pentru noul cadru financiar multianual, promovarea cooperării regionale şi a regiunii Mării Negre, avansarea politicii de extindere în Balcanii de Vest și apropierea de UE a partenerilor din est. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe