Actualitate

Luni, 11 Nov

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații

“Marcăm astăzi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații cu sentimentul că sacrificiul eroilor români căzuți la datorie, profesionalismul, curajul și dedicația celor care ne-au reprezentat cu cinste în misiuni și în teatre de operații din afara granițelor ne învață ce înseamnă respectul și iubirea de țară.

România le dedică lor această zi, aceeași în care Europa marchează 101 ani de la semnarea Armistițiului între puterile Antantei și Germania, care avea să pună capăt Primului Război Mondial. Acel moment al istoriei a căpătat, pentru România, și mai multă valoare prin Marea Unire care a urmat la 1 Decembrie 1918, datorată sacrificiilor făcute de militari, dar și de toți românii.

Curajul și determinarea celor care au luptat pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României, aprecierea de care militarii români de astăzi se bucură în rândul partenerilor și aliaților noștri externi ne dau încredere că moștenirea noastră istorică și interesele țării sunt apărate cu profesionalism și responsabilitate.

Îi omagiem pe cei căzuți în luptă. Pe cei aflați în teatrele de operații îi asigur de respectul meu, le mulțumesc pentru modul în care ne reprezintă și îi așteptăm sănătoși acasă la încheierea misiunilor”.

 

Ludovic Orban,

Prim-ministru al României Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe