Actualitate

Miercuri, 28 Februarie

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Protecției Civile

”Stimați colegi din inspectoratele pentru situații de urgență,

Pentru că astăzi se împlinesc 85 de ani de la instituirea primelor structuri de protecție civilă în România și este ziua dedicată dumneavoastră, Ziua Protecției Civile, pentru că în condițiile de iarnă grea din această săptămână ne-ați reamintit câtă nevoie avem de dumneavoastră, pentru că în fiecare zi sunteți alături de noi, de cetățeni, pentru a ne proteja viețile și bunurile, îmi face plăcere să vă adresez un salut cordial din partea Guvernului României și din partea mea personal!

Vă mulțumesc pentru modul exemplar în care v-ați mobilizat în aceste zile, am avut nevoie de dumneavoastră și ne-ați răspuns ca de obicei, fără ezitare, cu eforturi concentrate, cu profesionalismul și eficiența care v-au consacrat.

Vă mulțumesc pentru ceea ceea ce reprezentați ca model uman. Nu oricine poate face parte din categoria profesională pe care o reprezentați. Intervențiile în orice situație critică pentru populație - calamități naturale, inundații, incendii, cazuri de poluare accidentală – presupun riscuri majore, care merg până la periclitarea integrității fizice și, uneori, chiar a vieții. Ceea ce înseamnă curaj, altruism, omenie, spirit de sacrificiu, onoare. Sunteți eroii noștri, vă respectăm și cred că sunteți cei care pot inspira tinerele generații în spiritul acestor valori.

Guvernul este interesat să vă asigure cele mai bune condiții și echipamente pentru desfășurarea activității, astfel încât pericolele la care sunteți expuși să aibă efecte cât mai limitate, iar viețile dumneavoastră să fie la adăpost, fiindcă sunt importante și pentru familiile dumneavoastră, și pentru societate.

Vă felicit pentru întreaga activitate din ultimul an, am încredere în dumneavoastră, ca întotdeauna, și este o onoare pentru mine să am ocazia să vă urez la mulți ani cu ocazia Zilei Protecției Civile!” Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe