Actualitate

Luni, 09 Septembrie

Mesajul premierului Viorica Dăncilă la deschiderea anului școlar, la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara

Viorica Dăncilă: Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a-şi clădi un rost în viaţă. Educația reprezintă concret ieşirea  din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiţii personale mai mari care atrag după sine alte şi alte generaţii. Educaţia înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităţilor locale.

Dragi copii, vă aflaţi astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial, unii aţi venit cu emoţia primei zile de şcoală, alţii aveţi deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriţi, la facultatea pe care v-o doriţi. Îmi doresc ca voi să faceţi parte din acei elevi care ajung la facultate şi fac performanţă.

Am încredere în potenţialul vostru, al tuturor, iar viitorul este al vostru.

Pentru mine, ca prim-ministru, este important să fac tot ce este posibil pentru a realiza aceste lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate şi sunt mândră de acestă moşternire.

Vă urez succes şi la mulţi ani celor care ieri şi-au sărbătorit ziua onomastică. Mult succes! Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe