Actualitate

Miercuri, 16 Octombrie

Participarea premierului Viorica Dăncilă la evenimentul de semnare a proiectului „Multirisc Modul III”, destinat îmbunătățirii pregătirii personalului IGSU, Serviciilor de Ambulanță, Unităților și Compartimentelor de Primiri Urgențe, Salvamont și Salvaspeo

Galerie foto

Declarații susținute de premierul Viorica Dăncilă la semnarea proiectului “Multirisc Modul III”, destinat pregătirii personalului IGSU și unităților subordonate

 

Stimați colegi,

Doamnă primar general,

Doamnelor și domnilor invitați,

Facem astăzi încă un pas decisiv pentru creșterea calității misiunilor de salvare în situații de urgență. Peste 9.000 de angajați ai serviciilor de urgență vor urma cursuri de perfecționare și vor fi instruiți să intervină cât mai rapid și eficient pentru salvarea oamenilor a căror viață este amenințată. În acest program de pregătire intră personal medical din serviciile de ambulanță și unități de primiri urgență și specialiști din inspectoratele pentru situații de urgență. Mai exact, cei care intervin pentru salvarea oamenilor, de fiecare dată când aceștia sunt în pericol.

Este încă o măsură guvernamentală, care vine în continuarea demersurilor noastre de dotare cu mijloace de intervenție rapide, cu aparatură și instrumente moderne și de îmbunătățire a legislației în cazul situațiilor critice. După cum știți, la finalul lunii iulie, a fost semnat Acordul-cadru privind furnizarea de elicoptere ușoare destinate misiunilor de căutare - salvare montană și intervenții medicale de urgență. A fost doar unul din pașii importanți pe care i-am făcut pentru dezvoltarea noului concept al managementului pentru situații de urgență – VIZIUNE 2020. De asemenea, am modificat legislația și am făcut progrese semnificative de îmbunătățire a sistemului național de apeluri de urgență 112.

Am mulțumirea că în mandatul meu de prim-ministru am reușit să luăm toate aceste măsuri vitale pentru reducerea timpilor de răspuns și intervenția profesionistă în cazul evenimentelor care amenință viața. Oamenii au nevoie de intervenția rapidă a autorităților. Românii trebuie să aibă încredere că în situații critice, salvatorii sosesc la timp și intervin profesionist.

Vreau să le mulțumesc tuturor salvatorilor: medici și asistente medicale, angajați ai inspectoratelor pentru situații de urgență!

Mulțumesc doamnei Primar General pentru implementarea politicilor guvernamentale în beneficiul bucureștenilor.

De asemenea, îi mulțumesc doamnei ministru a fondurilor europene, care a acordat sprijinul necesar pentru ca aceste proiecte să obțină finanțarea europeană!

Și nu în ultimul rând, mulțumesc domnului Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru dedicare, profesionalism și pentru că se implică cu tot sufletul în ceea ce face!

Sper ca noul Guvern să ducă mai departe aceste proiecte și să le dezvolte în beneficiul românilor. Vă mulțumesc!

 

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe