Actualitate

Luni, 05 Iunie

Premierul Sorin Grindeanu va efectua o vizită de lucru la Paris, în perioada 7-8 iunie

Prim-ministrul Sorin Grindeanu se va afla pe 7 și 8 iunie 2017 într-o vizită de lucru la Paris. Joi, 8 iunie, premierul va avea o întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Édouard Philippe.

Miercuri, 7 iunie, prim-ministrul Grindeanu va participa la ceremonia de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară a OCDE (NEA), în prezența Secretarului General al OCDE, Angel Gurria, și a Directorului General al NEA, William Magwood. De asemenea, premierul va avea o întâlnire separată cu Secretarul General OCDE, Angel Gurria.

La ceremonia de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară a OCDE, șeful Executivului va fi însoțit de ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan.

 

***

 

PROGRAMUL VIZITEI PREMIERULUI SORIN GRINDEANU LA PARIS


 
Ora de desfășurare a evenimentelor este ora locală
Ora 19:25    Participare la ceremonia de aderare a României și Argentinei la Agenția pentru Energie Nucleară a OCDE (NEA) în prezența secretarului general al OCDE, Angel Gurria, și a directorului general al NEA, William D. Magwood Din delegația României vor mai face parte Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, Rodin Traicu, președintele CNCAN, Horia Grama, președintele ANDR, Radu Puchiu, coordonator național pentru relația cu OCDE, Luca Niculescu, Ambasadorul României în Republica Franceză. România se va alatura celor 31 de state membre NEA, țări cu cele mai avansate programe nucleare din lume. Prin aderare, se recunoaște că România dispune de infrastructură și o industrie națională dezvoltată în domeniul energiei nucleare și utilizează o tehnologie nucleară sigură, fiind deplin angajată în adoptarea celor  mai bune practici în domeniu. 
Accesul presei se face prin intrarea principală a Centrului de Conferințe al OCDE, 2, rue André‐ Pascal. Ceremonia are loc în Château de la Muette - Room G
Jurnaliștii sunt rugați să sosească înainte de ora 18.00

 
Ora 19:50    Întrevedere cu Secretarul General al OCDE, José Ángel Gurría 
(Oportunități foto-video pentru oficiali)
 
Ora 20.00    Participare la dineul ministerial găzduit de Președinția daneză în marja Reuniunii ministeriale a OCDE 


 
*


Vă informăm, de asemenea, că în data de 7 iunie, ora 18.00, va avea loc la OCDE și ceremonia de semnare a Convenției multilaterale pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor.
Pentru România va semna Viorel Ștefan, ministrul finanțelor publice.
Convenția va fi semnata simultan de peste 60 de state, reprezentate în mare majoritate de miniștri de finanțe. Principalul obiectiv al Convenției este contracararea strategiilor companiilor multinaționale prin care sunt exploatate lacune și neconcordanțe în cadrul regulilor fiscale pentru a transfera în mod artificial profiturile către locații cu impozite scăzute sau nule, în care există o activitate economică redusă, rezultând în diminuarea încasărilor legate de impozitul pe profit.   
Acreditarea jurnaliștilor se face direct la OCDE. Accesul pentru presa se face prin intrarea principală a Centrului de Conferințe al OCDE, 2, rue André‐ Pascal. Pentru verificările de securitate, se va cere o legitimație de presă și un act de identitate valabile, gentile și echipamentul vor fi supuse unui control x-ray. Jurnaliștii vor putea urmări semnarea transmisă direct în sala de presă. 

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe