Actualitate

Marți, 01 Octombrie

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat la deschiderea noului an universitar, la Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești

Galerie foto

Alocuțiunea prim-ministrului Viorica Dăncilă la ceremonia de deschidere a noului an universitar

 

Sunt onorată să mă aflu alături de dumneavoastră astăzi, cu prilejul deschiderii unui nou an universitar.
Vă mărturisesc că revin cu bucurie și emoție în această instituție de învățământ, care și-a pus puternic amprenta asupra formării mele, așa cum, am convingerea, s-a întâmplat cu alte mii de absolvenți
Onorată asistență, stimați profesori, toată admirația și respectul cuvenit unor oameni dedicați pregătirii generațiilor de tineri care vin din urmă.
Iar dumneavoastră, dragi studenți, vă bucurați de toată încrederea noastră că veți deveni adevărați profesioniști, de care România are atâta nevoie!
Orice investim acum în generația tânără reprezintă o garanție pentru viitorul nostru ca societate. Meritele învățământului superior românesc sunt incontestabile, dar trebuie să ținem pasul cu prezentul și să-i adăugăm și mai multă valoare.
Vă mărturisesc, așteptările mele pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de o confirmare, prin rezultate, a măsurilor pe care le-am luat până acum pentru integrarea absolvenților pe piața muncii.
Experiența pe care tinerii o pot acumula  inclusiv în perioada studiilor prin programe de internship îi va face pe angajatori să aibă mai multă încredere în absolvenți.
Pentru a-i sprijini și pentru a-i motiva pe studenți și tinerii absolvenți, am îmbunătățit legea internship-ului. Guvernul a mărit la 2080 lei brut indemnizația lunară oferită fiecărui intern.
În plus, de anul acesta perioada de desfășurare a Programului de Internship este considerată vechime în muncă.
Totodată, am dezvoltat programe pentru a stimula antreprenorii să angajeze tineri absolvenți.
Sunt măsuri bune, care sunt convinsă că vor aduce beneficii și tinerilor și angajatorilor.
Vrem să ne asigurăm, de asemenea, de calitatea actului educațional, iar pentru aceasta susținem investiția în oameni și în infrastructura universitară.
Anul 2019 a adus creșteri substanțiale ale salariilor profesorilor, inclusiv pentru profesorii universitari. Dorim să continuăm aceste acțiuni, astfel încât veniturile să reflecte statutul cadrelor didactice.
Iar în ceea ce privește investițiile în infrastructura universitară, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, care este deja operațional, finanțăm proiecte ale universităților: construcția și modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spațiilor de masă și cazare pentru studenți și a centrelor de conferință.
De asemenea, vom sprijini cu cofinanțarea necesară proiectele de modernizare din fonduri europene a universităților și am încredere că tot mai multe universități vor urma exemplul Universității “Petrol-Gaze” Ploiești, de curând devenită prima instituție de învățământ superior din cele șapte județe componente ale Regiunii Sud Muntenia care a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Vă asigur că veți avea tot sprijinul Guvernului în acest sens și vă doresc succes în noul an universitar!

 

***

 

Declarații de presă ale prim-ministrului Viorica Dăncilă la ceremonia de deschidere a noului an universitar Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe